Verklarende video’s

Pour les videos en français, cliquez ici

Für weitere Informationen und Erklärungsvideos

Hier vindt u verschillende verklarende video's met betrekking tot landbouwrampen.

DRIE VOORAFGAANDE STAPPEN ALVORENS DE APPLICATIE "DÉGÂTS AGRICOLES" TE GEBRUIKEN

 

Als de Waalse regering een droogte erkent als landbouwramp, wil dat zeggen dat de getroffen producenten een vergoeding kunnen krijgen voor de geleden verliezen in de geselecteerde teelten, en alleen die teelten. Om deze vergoeding te kunnen berekenen, moet de waalse regio de verliezen van elke producent kennen. Daarom moet u deze verliezen invoeren in de applicatie "Dégâts agricoles" van PAC on Web. Deze presentatie heeft tot doel de drie stappen uit te leggen die nodig zijn voordat u zich aanmeldt bij deze applicatie.

 

 


 

GEBRUIKSAANWIJZING VAN DE APPLICATIE "DÉGÂTS AGRICOLES"

 

Deze applicatie is ontwikkeld door de Waalse Overheidsdienst Landbouw om producenten of hun vertegenwoordigers in staat te stellen de schade in te voeren die is opgenomen in hun processen-verbaal voor uitzonderlijke gebeurtenissen die schade hebben veroorzaakt op hun percelen.

 

 


 

LANDBOUWRAMPEN : DE REGEL VAN 30% OPBRENGSTVERLIES PER GEWASTYPE

 

Als de Waalse regering een droogte erkent als landbouwramp, betekent dat dat de getroffen producenten een vergoeding kunnen krijgen voor de geleden verliezen in de geselecteerde teelten. Soms hebben ze echter geen recht op die vergoeding omdat ze niet voldoen aan de regel van dertig procent opbrengstverlies per gewastype. Het doel van deze presentatie is om dat mechanisme toe te lichten.